Informacion

Mbydheni Prezantim

Mbydheni Aktivitet Social

Mbydheni Reportazhe

Shėrbime Publike

Mbydheni Dokumentacion . . .

Mbydheni Sherbime Interneti

Mbydheni Librari

Mbydheni Te Ndryshme

Mbydheni Sende per Falje

Mbydheni Mjekesi

Leter informacioni
Abonohuni per tu informuar.
Abonim
Hiq abonimin
6 Abonentėt

   vizita

   vizitor ne linjė

Prezantim - Historiku

Profili I OrganiztesRreth nesh:


Shoqata e Personave me Aftesi te Kufizuara eshte nje bashkim vullnetaresh qe ushtron veprimtarine e saj si nje organizate e pavarur humanitare, pamvaresisht nga mosha, seksi, raca apo bindjet politike. Shoqata e Personave me Aftesi te Kufizuara (SHPAK) eshte themeluar me inisiativen  e nje grupi personash me aftesi te kufizuara ne Janar te vitit 1995 dhe eshte prezente me deget e saj ne shume qytete te Shqiperise.

Ajo funksionon si person Juridik mbeshtetur ne Statutin dhe Programet e saj si dhe ligjeve ne fuqi . Ne jeten e saj 14 vjecare Shoqata e Personave me Aftesi te Kufizuara ka zhvilluar nje sere aktivitetesh, dhe ka realizuar shume projekte ne mbeshtjet te kesaj kategorie sociale qe ajo perfaqeson.

Punesimi I personave me aftesi te kufizuara ne programet qe ajo ka realizuar ka qene qellimi kryesor duke u afruar atyre kualifikim dhe formimin e nevojshem. Njekohesisht nepermjet pergatitjes te stafit  ne kemi arritur te ngrejme struktuara te qendrushme  per  tu pergjigjemi kerkseave sipas nevojes dhe funksionimit te programeve.

Aktivitetet tona kryesisht jane perqendruar ne projekte dhe programe te sensibilizimit, mbeshtetjes dhe ne sigurimin e sherbimeve te ndryshme ne fushen e aftesise se kufizuar, si ato te riaftesimit, shoqerizimit, edukimit, formimit professional.
Shoqata e Personave me aftesi te kufizuara ka punuar dhe punon vazhdimisht per krijimin e nje legjislacioni te favorshem si dhe per sensibilizimin e opinionit public me probleme te ketij komuniteti.
    

Vizioni :

“SHPAK”-u formua pėr tė inkurajuar dhe lehtėsuar integrimin e plotė tė personave me aftėsi te kufizuara nė gjithė hapėsirat e jetės mbi bazėn e ndihmės dhe respektit reciprok, si dhe pėr tė pėrmirėsuar vazhdimisht kushtet e tyre sociale, ekonomike dhe shėndetsore.
Gjithashtu Shoqata e Personave me Aftėsi tė Kufizuar vepron nė fushėn e mbrojtjes dhe garantimit tė tė drejtave tė personave me aftėsi tė kufizuar.
Krijimi dhe pėrmirėsimi i vazhdueshem i njė legjislacioni tė favorshėm si dhe sensibilizimi i opinionit publik me problemet e kėtij komuniteti, janė gjithashtu nė qendėr tė veprimterisė sė shoqatės.
Bashkėpunimi me shoqatat homologe brenda dhe jashtė vendit dhe integrimi me strukturat e ngjashme ėshtė njė drejtim i rėndėsishėm i orjentimit tė shoqatės
.
 Shpak eshte formuar me nismen e nje grupi personash me aftėsi te kufizuar  ne mėnyrė vullnetar qe ushtron veprimtarinė e saj nėse e nje organizat pavarur, humanitre pavarėsisht nga mosha, seksi, Racas apo bindjet politike. 

 Misioni:

 Misioni i SHPAKu eshte ne aspirimin per integrimi e plote te personave me aftesi te kufizuar ne te gjitha hapesirat e jetes civile, nepermjet permiresimit te vazhdueshem te kushteve te tyre sociale, ekonomike dhe shendetesore, mbi bazen e ndihmes dhe respektit reciprok. Zhvillimi I kapacitetit per avancimin ne integrimin e personave me aftesi  te  kufizuar, permes afrimit  te sherbimeve dhe te burimeve te cilesise larte, si dhe perms bashkepunimit active me te gjitha palet  me interse ne vend  dhe jashte tij. Programet tone synojnė  mbėshtetje te  ndryshme nė fushėn e aftėsisė sė kufizuar si  nė  ato te mbrojtjes te drejtave, riaftėsimit, shoqėrizimit, edukimit, formimit profesional duke kėrkuar aplikimin e standarteve Demokratike.

  

Data krijimit : 06/12/2004 @ 04:00
Modifikimi fundit : 24/03/2014 @ 13:47
Kategori : Prezantim
Faqe e lexuar 7574 herė


Printoni artikullin Printoni artikullin

Reagimi juaj

Asnje nuk ka bere komentim ne ket artikull.
Pra ju do te jeni i pari !

Donation
    Ēdo donacion mund ta kryeni pranė : RAIFFEISEN BANK

    Nė numrat e llogarisė:
  • 0 1 0 1 0 0 1 9 4 6    ( Dhurim nė LEK ),
  • 8 0 1 0 0 0 1 9 4 6    ( Donatione en €URO ),
  • 8 0 2 0 0 0 1 9 4 6    ( Donatione in DOLLAR USD ).
    FALEMINDERIT.
Special !

50% ULJE

ne sherbimet dentare

AKORD me KLINIKAT "VIP"


ēmimi 500 lek

Interviste Press

ligori_img.png


 Me shkrimtarin  Ligor Shyti  
(Reportazh.......)

Partner

Hits : 429
Hits : 429
Hits : 429

Shtoni reklamen tuaj

T O P